Wij houden van de natuur

Wij houden van de natuur. En we houden van hout. Al onze meubels zijn exclusief gemaakt van berkenfineer dat FSC-gecertificeerd is. Er worden geen schroeven of vergelijkbare materialen gebruikt om onze meubels in elkaar te zetten (en je hebt geen gereedschap nodig).

Onze meubels worden gemonteerd met ons slimme en eenvoudige kliksysteem, waarbij alleen hout wordt gebruikt. We produceren onze meubels in onze eigen fabriek in Denemarken, wat gunstig is voor het milieu. We hebben geen voorraad. Wanneer je een meubel bestelt bij Pixiform, wordt het meestal dezelfde dag geproduceerd en verzonden als wanneer je het hebt besteld. Dus zelfs als we geen meubels op voorraad hebben, duurt het niet lang voordat je je bestelling ontvangt. We hechten er gewoon belang aan om te produceren in overeenstemming met de principes van de natuur.

Deens ontwerp en productie

Elke dag staan we in onze werkplaats en produceren, ontwerpen, testen en verpakken we. Dit alles gebeurt in onze kleine werkplaats met state-of-the-art apparatuur die ons veel mogelijkheden biedt om elk ontwerp te ontwikkelen en vorm te geven. We kopen groot in als we hout inkopen en vullen altijd een vrachtwagen. We krijgen het hout rechtstreeks van de houtzagerij geleverd om zo de CO2-voetafdruk van onze producten te verminderen. Daarom zijn wij het enige "tussenstation" tussen het bos en de houtzagerij en u als consument.

FSC-gecertificeerd hout

Wij gebruiken uitsluitend hout van milieubewuste en FSC-gecertificeerde houtzagerijen in Europa, waar het materiaal voldoet aan de hoogste EU-standaarden voor plaatmateriaal. FSC is 's werelds meest ambitieuze wereldwijde certificering voor verantwoord bosbeheer en biedt garantie voor hout en papier uit goed beheerde bossen en andere verantwoorde bronnen. FSC zet zich in voor zowel de natuur als de levensomstandigheden van mensen in de bossen wereldwijd.

Van het bos naar jouw huis

1. Het hout wordt in het bos gekapt en tot multiplex verwerkt. De grondstoffen worden zorgvuldig geselecteerd door onze bekwame Deense importeurs, die kwaliteit en certificeringen waarborgen.

2. Wij ontvangen de houten panelen rechtstreeks van de houtzagerij en frezen alle meubels in onze eigen kleine fabriek.
Dit gebeurt met CNC-gestuurde freesmachines.

3. Zodra de onderdelen zijn geproduceerd, worden alle delen handmatig gecontroleerd en verpakt. Op deze manier kunnen we eventuele fouten ontdekken en de kwaliteit van onze meubels waarborgen.

4. Zodra jouw meubel klaar is en verpakt, wordt het in een platte doos naar je verzonden, op de meest CO2-vriendelijke manier. Nu hoef je alleen nog maar je meubel in enkele minuten in elkaar te zetten door het eenvoudig in elkaar te klikken.