Wood If verandert naam in Pixiform

Ongeveer 4 jaar geleden zijn we het bedrijf Wood If begonnen als nevenactiviteit van Schreibers Packaging. Het idee voor Wood If begon met een verzoek van onze zoon om een tafel met ruimte om met LEGO te spelen.

Het resultaat was het product dat nu wordt verkocht onder de naam Speeltafeltje Bjørn: Een 135 cm lange tafel op kinderhoogte die gemakkelijk in elkaar te zetten en uit elkaar te halen is en dat zonder gereedschap of schroeven te gebruiken.
Sindsdien zijn er veel nieuwe producten in hetzelfde concept bijgekomen: esthetische kindermeubels van berken multiplex die het huis sieren, gemakkelijk in elkaar te zetten zijn en vaak een educatie df doeleind hebben en het
spelen bevorderen.

Toen we begonnen met de naam Wood If en het concept, was het noch in graniet gehouwen of in berken multiplex gegraveerd dat kindermeubels het ultieme middelpunt zouden zijn. Maar zo is het wel geworden.

Vandaag de dag hebben we tussen de 60 en 70 producten op onze website, ontworpen met kinderen, spelen en leren in gedachten. En er komen bijna elke week nieuwe bij. Hiermee willen we ook het profiel van ons bedrijf versterken in relatie tot de
producten die we produceren.

We vinden dat de naam Pixiform onze producten beter samenvat en de juiste boodschap overbrengt: leuke meubels voor kinderen. Tegelijkertijd introduceren we onze mascotte, Pixi, die wereldkampioen is in het op tijd monteren van meubels. Het is gemakkelijk om voor ons te kiezen omdat al onze meubels zo gemakkelijk in elkaar te zetten zijn, dat iedereen het kan. Met de naamsverandering en ook de mascotte,
richten we ons ook op de duurzaamheid achter onze productie.

Wil je een paar van onze favorieten zien?

Over Pixiform

Pixiform is een Deens merk dat is ontstaan uit een behoefte aan kindermeubels die met hun rauwe, eenvoudige en stijlvolle vormgeving de aandacht vestigt op een type meubels die nog niet overal op de markt verkrijgbaar zijn - namelijk meubels die zijn ontworpen om snel en gemakkelijk in elkaar te worden gezet met behulp van een kliksysteem, zonder schroeven en dergelijke, waardoor ze ook gemakkelijk weer uit elkaar te halen zijn.

Het zijn dus meubels die voordelig zijn voor mensen die geen grote woning hebben en de functionaliteit nodig hebben om ze gemakkelijk in elkaar te kunnen zetten en weer uit elkaar te kunnen halen. Of voor grootouders die, als ze de hele familie hebben uitgenodigd voor een verjaardagsfeestje, snel en eenvoudig extra zitplaatsen kunnen creëren aan een kindertafel die eenvoudig in elkaar kan worden geklikt.
De enige beperking aan hoe en waar onze meubels gebruikt kunnen worden, is je eigen verbeelding, en dat is slim!

Het verhaal achter Pixiform

Achter Pixiform staat een gezin, een ouderpaar - Helle & Ole - die zich, sinds ze 10 jaar geleden kinderen kregen, veel aandacht hebben besteed aan de inrichting van de speel- en slaapkamers van hun kinderen, met als doel ruimtes te creëren waar spelen centraal staat en waar de meubels het spelen ondersteunen.

Pixiform is al heel lang een droom die we gewoon moesten vervullen, maar het is ook ontstaan uit een behoefte aan meubels die wij als ouders misten voor onze kinderen.
Op een dag tijdens een vakantie, na uren spelen met LEGO, vroeg onze zoon om een plek waar hij de afgewerkte LEGO op "kinderhoogte" kon zetten, maar waar het ook toegankelijk was en waar hij op zijn knieën, op een krukje of op zijn billen verder kon spelen – en zo ontstond het idee voor onze kliktafel. Hij is er dol op, wij vinden het geweldig
dat hij er dol op is en dat hij er uren mee kan spelen - dus iedereen is blij!

Duurzame productie

Elke dag zijn we in onze werkplaats bezig met produceren, ontwerpen, testen en verpakken. Het gebeurt allemaal in onze kleine werkplaats, met ultramoderne apparatuur die ons veel mogelijkheden geeft om elk ontwerp te realiseren en vorm te geven.
Al onze materialen worden ook ingekocht door een Deense importeur die naar de zagerijen reist om er zeker van te zijn dat de kwaliteit top is.

We kopen in bulk in en vullen altijd een vrachtwagen met hout en laten het hout rechtstreeks vanaf de zagerij bezorgen om de ecologische voetafdruk van onze producten te verkleinen. Daarom zijn wij de enige
"tussenpersoon" van het bos en de zagerij naar jou als consument.
Tegelijkertijd kopen we alleen hout van milieubewuste en FSC-gecertificeerde zagerijen in Europa, waar het materiaal voldoet aan de hoogste normen in de EU voor plaatmateriaal, in het bijzonder de CARB2-eisen voor plaatproductie.
Hoewel we een klein bedrijf zijn, hechten we veel waarde aan gezondheid en veiligheid op het werk. Daarom zijn we OHSAS 18001 gecertificeerd.

De Pixiform filosofie

We werken op basis van 3 belangrijke principes:

• Ontwerp
Onze meubels zijn stijlvol en volledig van hout gemaakt. En ze moeten altijd gemakkelijk in elkaar te zetten zijn.

• Leren en spelen
Onze meubels hebben een educatief doeleind. Dit geldt zowel voor de materiaalkeuze als voor vorm en functie.

• Duurzaamheid
We kopen alleen hout van milieuvriendelijke en FSC-gecertificeerde zagerijen en zijn er trots op dat we in Denemarken produceren en onze pakketten op een CO2-vriendelijke manier verzenden. Lees hier meer
Meubels op kinderhoogte

ONTWERP

ONTWORPEN MET KINDEREN VOOR OGEN

De ontwerpers van PixiForm hebben kinderen op de eerste plaats.

LEREN EN SPELEN

ONTWERP IS MEER DAN UITERLIJK

Onze meubels zijn ontworpen met een educatieve invalshoek... Lees meer

DUURZAAMHEID

IN HARMONIE MET DE NATUUR

Geen giftige stoffen. Geen schroeven. Alleen hout en puur natuur... Lees meer

Kinderdagverblijven

Wij doen ook zaken met instellingen.

Lees hier meer.

Bekijk onze selectie

Planken
en dressoirs

Zie hier meer

Opslag

Opbergdozen

Bekijk hier de selectie