Achter Pixiform staat een gezin, een stel ouders – Helle & Ole – die sinds ze zelf 9 jaar geleden kinderen kregen, veel aandacht hebben besteed aan hoe de inrichting van de kinderkamers eruit moet zien, met als doel ruimtes te creëren waar gespeeld kan worden. in focus en waar het meubilair het spel ondersteunt.

Pixiform is een droom die werkelijkheid wordt en daarom gaan ze elke dag met veel plezier naar hun werk en ontwikkelen ze nieuwe en leuke producten die in de Deense kinderkamers terecht kunnen komen.

We hebben hen gevraagd of ze persoonlijke favorieten hebben uit de vele producten die de afgelopen vier jaar zijn ontwikkeld. Hoewel het voor hen lastig was om te kiezen, hebben ze toch een top 3 gemaakt.

Hier kun je hun keuzes zien:

Helles 'Top 3'

Het garderobemeubel Bertram

Voor mij, als moeder van 3 kinderen (nu 9, 7 jaar oud en binnenkort 3 jaar), is het een product waar ik ontzettend blij mee ben in onze hal. Het schept duidelijkheid voor de kinderen over hun bovenkleding, tassen etc. in het dagelijks leven en dit heeft het voor hen gemakkelijk gemaakt om hun eigen spullen te vinden en zelfstandiger te worden. Win-win voor zowel kinderen als volwassenen.

Zie hier meer

De Dicte / Malthe bordenrekken:

Een musthave voor mij in een kinderkamer is absoluut een boekenopberger, en ik denk dat je met onze 'Dicte' & 'Malthe' wandplanken een oplossing krijgt die niet alleen ongebruikte ruimte aan de muur benut, maar ook de kamer siert met de vele mooie kleuren van de boeken en mijn ervaring is dat zowel de kinderen als ik meer willen lezen als de boeken makkelijk toegankelijk zijn.

Zie hier meer

De speeltafel Bjorn

Onze kinderen hebben altijd graag met LEGO en Playmobil gespeeld. Er wordt gebouwd, opgezet, opnieuw geschud en het stuk ontwikkelt zich. Vaak is het geen spel dat af is, en moet je aan en uit kunnen gaan - en daarvoor vind ik onze speeltafels fantastisch. Ik heb gezien hoe ze urenlang rond de tafel hebben bewogen voor een goed spel – en welke ouder geniet daar niet van!


Derudover har bordet også en særlig plads i mit hjerte: Det er det første produkt, vi udviklede. Og så er det opkaldt efter vores ældste barn. 

Zie hier meer

Oles 'Top 3'

Opbergdoos Aksel

Als we nieuwe producten gaan ontwikkelen, zijn er altijd veel factoren, meningen en ‘wijze’ hoofden bij het proces betrokken. Het is niet altijd zo dat ik een meubelstuk of een idee volledig kan zien, maar na verloop van tijd hebben we ontdekt dat we er soms gewoon in moeten springen en een prototype moeten laten maken. Precies zo'n geval was er bij 'Aksel', wat volgens mij een briljante oplossing is geworden voor de jongste in het gezin. Met zijn grote opbergruimte op een hoogte waar vrijwel iedereen bij kan. Het is mijn favoriet!

Zie hier meer

Bob het dressoir

Ik vind dat ons Bob dressoir heel goed werkt. De verhoudingen zijn goed en de verhouding tussen de hoogte en de breedte is qua vormgeving precies goed voor een kinderkamer. Kinderen vanaf ongeveer 2 jaar kunnen in de planken grijpen en helpen deze op hun plaats te zetten. Tegelijkertijd is Bob perfect voor mama en papa om ook wat opbergdozen op de planken te plaatsen.

Zie hier meer

Het rek Oscar

Nog een praktische oplossing op mijn lijstje. Het is misschien wel een kenmerk als 'vader' in huis zijn inbreng moet geven bij het interieurontwerp. Tegelijkertijd denk ik dat uiterlijk en praktijk naar een hogere eenheid gaan. Voor mij is Oscar een leuk en net iets anders meubelstuk dat zich leent voor verschillende soorten opbergruimte. Onderaan met zijn "opbergdoos", met ruimte voor kleine onderdelen zoals bouwsteentjes, speelvoer, poppenkleertjes etc. en op de planken is er voldoende ruimte voor van alles, van spelletjes, boeken, kleine doosjes, lampen etc.

Zie hier meer